Green Goddess kaste

Oled kuulnud Green Goddess'i trendist? See siidine, pähkline ja maitsekas kašupähklitest valmistatud roheline kaste on tõeliselt populaarsed. Siin on selle maitsev versioon, mida on lihtne kodus järgi teha.
Vaja läheb:
• 60 g kašupähkleid
• 40 g värsket spinatit
• 30 g värsket basiilikut
• ½ punt murulauku
• 2 küsluslaugukünti
• 1 väike šalottsibul (või 1 roheline sibul)
• 1 spl kapparaidi
• 40 g parmesanit
• 1 sidruni riivitud koor ja mahl
• 1 spl valge veini äädikat
• 3 spl oliiviõli
• 1 tl helvesoola
• ½ dl külma vett
Valmistamine:
1. Pane kašupähklid kaussi ja kalla peale keev vesi. Lase 10 minutit seista, seejärel nõruta.
2. Lisa kõik koostised blenderisse ja töötleb, kuni saad täiesti kreemja ja kaunilt rohelise kastme.
3. Maitsesta soola, pipra ja soovi veidi lisahappega (nt veel valge veini äädikat).
4. Vala kaste oma salatile või köögiviljadele ja sega korralikult läbi.
Lase kastmel seista külmkapis 1–2 tundi, et maitsed süveneksid.
Sobib suurepäraselt salatitesse, võileibadele või dipikastmeks tortillakrõpsude kõrvale.
Allikas: Green Goddess