Snickers datlite ja maapähklivõiga

Tervisliku ja proteiinirikka Snickersi saladus kolme lihtsa sammuga!
Inspiratsiooniks kodune proteiinibatoon, lisades mõned, kuid väga olulised muudatused, et luua täiuslik kodune Snickers.

Retsepti autor: Alberte Stengaard

Vaja läheb:

Snickersi põhi
• 130 g datleid (kivideta)
• 30 g kõrvitsavalgupulbrit
• 50 g kaerahelbeid
• 50 g mandlijahu
• 25 g kakaod
• 30 g mett
• ¼ tl soola

Datlikaramell
• 200 g datleid (kivideta)
• 100 g maapähklivõid
• 1 tl vaniljesuhkrut
• 70 g mandlipiima (või muud taimset piima)
• 100 g soolatud maapähkleid

Šokolaadikate
• 300 g tumedat šokolaadi
• 1 spl neutraalset kookosõli


Valmistamine

Põhi ja karamell:
1. Vooderda umbes 20×24 cm vorm küpsetuspaberiga.
2. Pane kõik põhja koostisosad köögikombaini ja töötle, kuni segu muutub puruseks ja hakkab kergelt kokku jääma (ära lase täiesti taignaks).
3. Suru segu vormi põhja ja pane sügavkülma ~20 minutiks.

Datlikaramell:
1. Blenderda datlid, maapähklivõi, vanillisuhkur ja piim ühtlaseks kreemiks.
2. Võta põhi sügavkülmast ja määri karamell ühtlaselt peale.
3. Puista peale soolatud maapähklid ja suru need kergelt karamelli sisse.
4. Pane tagasi sügavkülma vähemalt 2–3 tunniks (või üleöö).

Šokolaadikate:
1. Sulata šokolaad vesivannil ja lisa kookosõli, et segu muutuks veidi voolavamaks.
2. Lõika külmunud mass 12 suureks või 24 väikeseks batooniks.
3. Kasta iga batoon šokolaadi sisse, lase üleliigsel šokolaadil nõrguda ja tõsta küpsetuspaberile.
4. Soovi korral puista peale soolahelbeid.
Hoia batoone külmkapis kuni 2 nädalat või sügavkülmas kuni 1 kuu.
Neid võib nautida nii külmalt kui ka otse sügavkülmast – täiuslik tervislik maius!
Allikas: Green Goddess
Tagasi blogisse